Jakt tiderNu är det jakttider för våra pojkar !


// Vi ses!


Chefen F21 tävling

I helgen fredag-söndag har Sigge varit med morsan på F21.

Årligen brukar F21 ha en tävling kallad Chefen F21 för Tjänstehundar försvarsmakten.
Tanken var från början att Sigge och farsan skulle starta men PM kom 2 dagar innan så farsan hade bestämt att jaga med Wille istället så då föddes tanken att morsan och Sigge skulle åka istället och enligt chefen på hundplutonen var det ok att morsan var hundförare, tävlingen är inoff. och här gör F21 sina egna regler.
Vi hade inte en lysande placering pga. miss men vi kom ej sist!

Fredag packade vi bilen och åkte ner till F21 morsan bode på logiment med andra hundförare och Sigge i bilen !!! lite sur var han ..... bortskämd ? vad är det?!  :)

Lördagsmorgonen var vi uppe tidigt ! , sovmorgon ?!

Startnummer delades ut och vi vart uppdelade i lag vårat var Hemvärnet
( efter hur hundarna är placerade som tjänstehund).

Först skulle vi göra patrullering !! ( gissa om morsan kände sig ringrostig!)
Uppgift: Avsöka ett objekt får ej gå närmare än 20 meter, markera eventuella in och utgångar på spår och förfölja dessa även vind och ljudmarkeringar!
Sigge markerade fint spår ingångar och ut och vi började spår utgången men så ficka han kanonfina vind och ljud markeringar av Motionärer som kom efter vårat spår och morsan vart osäker om Sigge verkligen spårade rätt??!! längs med en sand stig och asfaltvägar .... vårat objekt lång vid landningsbanan på F21 ? .....
Så jag vart osäker om det var cyklister eller löpare Sigge spårade eller var det rätt? så jag valde bryta och förlorade 240p ..... när F21 personalen kom fick jag förklara hur vi gjort och jag frågade om vi hade varit rätt? Sigge hade varit helt rätt men jag hade inte den lättaste platsen och störning av mötande människor i terrängen, jag förstod men det kändes i hjärtat att jag hade inte litat på min son!!!
Där fick jag en knäpp på näsan! men jag är övertygad att Magnus och Sigge hade fixat detta..... jag får skylla att jag inte tränar något sådant med Sigge...

Moment som skytte var även
Lydnad var störningar som fotbollar, betstockar m.m platsliggning med skott och hunden skulle ligga när den andra hunden var på plan, med störningarna var många och många hundar hade problem MEN inte våran Sigge väluppfostrad kille som sov på platsliggningen!!!
En kvinna som var officer från Norge bedömde detta, och var helt såld på Sigge hon ville veta allt om den choklad bruna flatten ! KUL! hon sa att hon hade plats i bilen hem för Sigge!! :)
Lydnaden fick vi bra med poäng !!! Roligt!
Uppletande var även med, fyrhjuling stod mitt i rutan! man skulle som förare kunna berätta var föremålen låg och vilket avstånd! inte så lätt.
Sigge gick sist denna dag och här hade man ptrullerat, löptikar m.m så han var störd av dessa goda tikar men föremål fick vi in men det brukar gå fortare.......
Sigge hade beundrarinnor i uppletande rutan som hejde på han! Roligt!.....

Kvällen avslutades med Kamratfest på F21 mäss.......

Söndag var det dags för lagmoment: Hemvärnet 4 ekipage
Första momentet var genomsök av områden där två matriealgömmor var,
i vårat lag ville en schäfer tik och rottis tik göra detta.
Men efter gått igenom området 2 ggr hittade dom inget! fanns det något? Åke Nallisvaara kom när tiden var ute och visade en gömma och förklarade var den andra skulle vara ...... vi gick alla 4 med hundarna dit  och sökte rottis tiken hittade inte men Sigge började markera i snåriga riset och när han markerar dansar han med hela kroppen och blir intensiv så jag förstod han hade något men så kom schäfer tiken som hade fått hitta den första och förstår nu vad det gick ut på så jag min toka! backade undan med Sigge???!!  men jag berömde honom men tråkigt att han inte fick ta i den nerdgrävda skyddsarm i mosan.
Efteråt blir jag inte förvånd,  för Sigge har jag tränat i jakten att söka bla. bollar m.m gömda i marken för bla närsök....

Sedan var dagens sista moment långspår där var tanken att Sigge och Pilo skulle ta detta spår som kunde vara upp emot 3 km.
Men då ville alla hundförare vara med så vi började med Pilo som gjorde bra start och Sigge tog över efter första apporten och tog upp andra en brandslang fast en hund markerade spår längre till höger... men jag visste att sigge gick rätt för han släpper aldrig nosen från backen när han spårar.
Här gällde det att ej vinda för spåren lång ca 50 meter mellan varandra. Och jag förstod ganska snabbt att detta var raka spår för annars hade aldrig gått... för vi kommer ut till en väg .
Vi hade en löpande rottis tik i gänget som ej spårade så vi byte hund när det ej gick, Sigge skulle ta upp ett spår efter en gång men var lite diffus men markerade ändå rak ut åt mig men dom andra i gruppen trodde det svängde så jag gav med men den hunden gick över till norrmännens spår brevid så vi gick tillbaka, schäfer tiken fick ta upp rent spårupptag och vi hade inte långt til slutet. Fullt på spåret för gruppen.
Nu vet jag varför Sigge ville framåt med ringning, men jag avbryt honom för hade norrmännen varit på vårat spår och därför tog Schäfern upp deras spår tillbaka till dom! man lär sig alltid något.
Och jag måste lita på Sigge oavsett sitationen!

F21 mästare 2009
Anna-Karin Nilsson med malinois Rysa
GRATTIS!

Sigge var ensam icke bruksras för 28 ekipage startade
och där var 2 malinois, 2 rottweiler och 23 schäfrar.
Även deltagande från Norges militär.
I måndagens tidningar NSD och NB kuriren finns repotage från helgens tävling.
 
http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleId=4870494_____________________________________________

Grattis pussar till blivadnde frun Tibia som tävlat lydnadstvåan i helgen

som var så nära ett första pris! ..........nästa gång kommer det!
2 dygn i bilen !? Gud vad skönt att sova i en riktig säng!!!

Nu laddar vi om till söktävlingar !

// SiggeSigge = Elithund

I helgen har jag tävlat i bruks och spår och blivit uppflyttad till ELIT klass!Jag och morsan! och en ny pokal till min samling...
  

Spårupptaget fick vi en 10:a, spåret hade vi borta en pinne så en 9:a. 
Tappade den troligen var björnskiten var jag tyckte det fanns lite för intressanta lukter där....
Uppletande 4 föremål och en 9:a
Lydnaden gick riktigt bra, jag börjar vara tillbaka i gamla kostymen på plan vilket gör att poängen blir högre.....
Och nöjda föräldrar! vad gör man inte för dom....Vänta morsan,  jag ser en kamera! 
  Hopp!Jag springer för livet i inkallning men så ska jag stanna också? Hhmm...  bäst att göra det.Krypande en 9:aTung apportPrispallen i högre klass och uppflyttning för oss tre!
Vann gjorde Peter & Nasa, 2:a Charlotta & Glänsa och jag och morsan kom trea! av 8 st.
Jag fick 510 poäng och nu får jag starta nästa gång i Elitklass! det ni brudar.... nu är jag i elit i lydnad och bruks....

Grattis kramar till Kusin Triss & Erica med 611 poäng i elitklass och 2:a! Wow!
Tack Jenny för bilderna, nu har morsan laddat kameran....Snygg kille! eller hur?

Kram på er!

  

// Sigge


RSS 2.0