Tarra = Tjänstehund !
I helgen på Tarra 18 månaders dag har han klarat Tjänstehunds certprov för Försvarsmakts hund !

TJH (HV) Flatterhaft Brun Utan Sol
 
Från fredag till söndag har vi varit på militäranläggningen I19 med Tarra på certprov för försvarsmaktshundar. Vilket betyder att Tarra kommer att vara tjänstehund i förband tillsammans med hundförare och husse Magnus. Dom ska genomföra övningar, utbildningar för att vara förbereda på eventuella krig. Och eftersök på försvunna personer.
Certprovet innehåller:  
Mottagning/hantering -  här ska hunden klara okända människor och hantering av dessa för att senare kunna jobba i militärtjänst var man ska åka fordon som bandvagn m.m = Inga problem för Tarra
 
 Bastjänst - kontrollera hundarnas förmåga att slappna av i basmiljö, hundarna ska kunnas avhämtas, utfodras m.m av olika militärer. Tarra fick bo i en koja tillsammans med andra hundar under provet var ägarna ej hade tillträde. = Inga problem för Tarra, lite läskigt med alla stora Schäfrar och rottis hanar ;)
 
Spårprov med patrullering och spårupptag - Tarra ska patrullera i råterräng upp emot 150 m och ta upp ett spår och markera och följa sedan ta det lungt i 5 minuter och på order fortsätta spåra i 1,5 km och hitta 3 föremål och ett slut. Föremål är metall, trä, plast och textil. = Tarra hade fint upptag och alla föremål !
 
Bevakningsprov - Stillastående bevakning under 1 timme på stridslinje med alla hundar på provet i MÖRKER. Här ska Tarra markera och visa om det är ljud eller vind som Hundföraren ska kunna läsa sin hund och ge tecken till gruppen "kontrollanterna" = Inga problem för Tarra
 
Patrullering - Här ska Tarra patrullera i 1 km lång råterräng var 1 ljud och 1 vind från människa kommer vilket gör att hunden ska visa var hunden hittar detta och förare ska kunna läsa hunden och markera till gruppen "kontrollantera" även visa ev. spårövergångar som faktiskt Tarra hittade ! = Godkänd med både vind och ljud ! Tarra hade störning av familj som grillade korv brevid patrullstigen ! så dubbla ljud och vind vart det ;)

  Bilden är Tarras inträdes prov i april !
Hunden ska vara minst 18 månader så Tarra klarade sig precis vilket är inte vanligt att provhundarna är så unga .....
 
Och Tarra klarade detta utan anmärkningar ! med en mycket duktig hundförare och husse Magnus ! Dom båda fick beröm :)
 
Matte fanns såklart med under provet och var figurant och spårläggare åt dom andra hundarna.
11 hundar startade men 8 vart godkända ! var av några fick göra omprov på vissa moment men inte Tarra som fixade allt på första försöket !
 
Tjänstehund Försvarmakten Tarra , låter härligt och vi är så jäkla stolta !!!!
Finaste titeln man kan få för man gör faktiskt en insats !
 

Kommentarer
Postat av: Kattis

GRATTIS önskar vi alla i Klubbis!

2011-10-16 @ 21:12:56
Postat av: Hanna o Märta

Stora gratulationer till TJH (HV) Flatterhaft Brun Utan Sol!!! :) En mycket fin titel som ni ska vara riktigt stolta över!! Bara 18 mån gammal, vad ska det bli av denna fantastiska hund i framtiden? Vilken duktig arbetshund, och snygg är han också!! Ett extra stort grattis till Tarras superduktiga förare Magnus!! Jag är så imponerad av er, att ni redan hunnit med så mycket med Lilla Brun, han följer verkligen Storebror Sigges fotspår.

Jag och Märta önskar er lycka till på kommande träningar och tävlingar! Vi följer era framgångar med stor glädje!! Många kramar!

2011-10-16 @ 22:08:13
Postat av: Lie o Gretzky

Härligt jobbat Tarra & Magnus :)grattiskramar från Luleå

2011-10-22 @ 16:46:26
URL: http://norpatorpsgretzky.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0