Om Sigge

TJH SVCH LP Ewoke´s Christmas Gift   "SIGGE"



Född: 20021229   Död: 20140331
Far: Flatterhaft Russain Autum Heart
Mor: TJH Ewoke´s Le Monde


Jaktprov: Öppen
Björnprov: Genomfört löshundsprov 17 p 
Viltspår: Champion HP Godkänd eftersöks hund i Norge
Lydnad:  LP 1,  Elitklass
Bruks:  Godkänd Elit spår, Godkänd Lägre Sök
Tjänstehund: Godkänd försvarsmakthund, 4:a i Distriksmästerkap 2009
Utställning: 2: a  jaktklass
MH: Känd mental status
HD: A
Ad: Ua
Ögon: Ua

Sigge andvänds praktiskt i eftersök av vilt på uppdrag av Polisen och vid jakt.
Eftersök  av försvunna personer som tjäntehund på uppdrag av Polisen.
___________________________________________

Sigge är våran första retriever, våran bruna chokladpralin.
En kille som har vårat hjärta som ger enormt mycket kärlek tillbaka. Hemma är Sigge en riktig gårdshund som lunkar på och har inga problem med andra hundar eller av hanar, har ett otroligt lugn och vilar gärna i soffan med sin lillebror som han äter från samma skål och delar allt  från ben och leksaker i samma mun har aldrig bråkat om något utan tvättar varandra varje morgon och tar verkligen hand om varandra.
När Wille var valp hämtade Sigge han när han hade sprungit iväg och gömt sig för morsan som en tik i nackskinnet! han älskar verkligen valpar!
Sigge är otroligt charmigt kille som nästan alla faller för när dom träffat han, han älskar att showa och får oftas allas uppmärksamhet om inte annat för hans lugna och mentalt stabila hund som han är.
Han har inget problem med pip eller gnäll utan att han älskar att jobba vilket han visat genom att vara så enormt allround vilket flat ska vara i sin ras. Man kan lämna han var som helst och med vem som helst utan att behöva fundera vad han gör.
 Extriört har Sigge bra mankhöjd och en bra musklad kropp, rör sig bra . Mörkbrun färg och rak med mycket päls. Grovt huvud med mycket läpp som drar ner Sigges utryck och därmed även ett 2 pris på utställning. Men får alltid mycket beröm för hans person som hund! vilket vi gläder oss åt mest.....

Sigges kommer från mycket bra jakt och arbetslinjer men även extriört, man får oftas kommentaren att han har ovanliga linjer.
Mamma Sally kommer från kennel Ewokes och är en meriterad tik som är tjänstehund i räddning. Pappa Zorro kommer från Flatterhaft och kommer från en mycket bra kull, där syskonen är välmeriterade och tjänstehund vilket föräldrarna även är.
I Sigges kull är dom 3 syskon var Sigge vart brun (svart hane och tik). Syskonen har visat bra arbete i sig och har 1:a priser på utställning och CK och även gjort MH.

Inget är omöjligt är vårat ordspråk.

När vi skaffade Sigge skulle vi ha en jakthund, vilket vi har fått som älskar vilt av allt slag. Även skälla älg! och har inga problem att möta björnar heller! :)
Sigge startades på jaktprov första gången vid 1½ år efter 3 veckors träning och gick till ett 3:e pris, samma höst fick han hämta sina första varmvilt i vatten, vilket han gjorde imponerande! senare tog han sitt 1:a pris med en kritik från Jaktprovs domaren Björn Nordén " Vissa hundar födds till olika uppgifter här i livet men denna hund är en född jakthund som ska ha oxfile " .
Tyvärr har vi inte satsat lika mycket på jaktprov när vi fått träna själva i Jokkmokk, men vi har provat öppenklass mest för att se och lära när man inte har någon erfarenhet från retriever jaktprov.  
Men Sigge är en underbar praktisk hund som hämtar både kallvilt och varmvilt men även hämtar levande vilt !

Som tjänstehund har han varit med på eftersök av försvunna personer i nationalparker och en av gångerna hittat en försvunnen person som varit borta i 4 dygn tyvärr ej levande. En riktig Bragd insats enligt Försvaret och Polisen !


Man får bara en sådan hund i livet......  vårat hjärta :)


TJH SVCH LP Ewokes christmas Gift " SIGGE"

Stamtavla:

Flatterhaft Russian
Autumn Heart   

Jakt: 2:a ÖKL
Utställning: 2 jkl
MH
HD: ua
Öga: ua
Har kull på Conovers och Ewokes

SJCH SLCH TJH-R
Hinnared's Mutter

SBCH SLCH LP
Bamse
LP
Hinnared's Bolla

SUCH NUCH SVCH
Flatterhaft
Swedish Erotica

    

CANCh CAN AM WC DC
O'flanagan What's Cooking
NORDUCh
Raas-Line's Northern Bell

TJH-R 
Ewokes Le Mondé

Jakt: 1 nkl HP
Lydnad: 3:a kl 1
Bruks: GK akl
Viltspår: GK anlag
Utställning: 1ökl
Tjänstehund: Räddning
HD: ua
Öga : ua
2 kullar på Ewokes

SUCH Micawbers
Silverground Carpet Flyer

SUCH SJCH
Berolls Old Pal

SUCH Micawbers 
Blue Midsummer Fly

Ewokes Foxy Lady

TJH-R SLCH LP
O´Flanagan Fermium

SUCH Toffedreams
Princess Beatrix


Ägare: Carola Wallgren & Magnus Lövgren,  Jokkmokk 070-370 26 10
               Mail: [email protected]

Trackback
RSS 2.0